BuSO Sint-Franciscus wint de Oog voor Lekkers-Cup!

Sieg De Doncker bezoekt klassen om gezonde eetgewoontes te promoten

Sportief plezier alom vandaag, op de speelplaats van Sint-Franciscus in Roosdaal. De BuSO-school won de Oog voor Lekkers-Cup met vijf leuke uitdagingen rond gezonde voeding. Als extraatje kwam Ketnet-Held Sieg De Doncker op bezoek: hij daagde enkele leerlingen uit voor een spannend spel én ging mee in de klassen proeven van gezonde tussendoortjes.

Scholen die zich begin dit schooljaar inschreven voor de Vlaamse invulling van de Europese schoolregeling ‘Oog voor Lekkers’ – goed voor twintig weken fruit, groenten en melk op school – konden de Oog voor Lekkers-Cup winnen. Sint-Franciscus in Roosdaal kwam als winnaar uit de bus en zag zijn speelplaats vandaag omgevormd tot een heus spelparcours. Goed voor vijf gezonde uitdagingen: van fruitspiesjes maken en een gezonde smoothie bij elkaar trappen tot dwarrelende groenten opvangen, een melkparcours afleggen en scoren met de seizoenskalender.

LO leerkracht Katrien Schockaert: “Fantastisch dat we de Oog voor Lekkers-Cup wonnen, ik zag de leerlingen veel plezier beleven aan de uitdagingen! Tegelijk zijn de tussendoortjes van Oog voor Lekkers een heel concrete manier om jongeren bewust te maken van het belang van gezonde voeding. En als dan ook nog Sieg De Doncker alle klassen trakteert op een smakelijke pauze, ja, dan heb je als school een topdag beet!”

Over Oog voor Lekkers

Oog voor Lekkers is een Vlaams-Europees subsidieproject dat gezonde voedingsgewoontes wil promoten, zowel op school als thuis. Concreet krijgen kleuters, leerlingen van het lager onderwijs en leerlingen van het buitengewoon lager en secundair onderwijs 20 weken lang gezonde tussendoortjes op school: verse groenten, fruit en/of melk. Daarbij focust Oog voor Lekkers op lokale en seizoensgebonden producten. Sinds dit schooljaar kunnen scholen ook kiezen voor biologische producten.

Oog voor Lekkers is een samenwerking van Departement Landbouw en Visserij, Welzijn, VLAM, Vlaams Instituut Gezond Leven, NICE en Onderwijs.

Meer info en beelden

​RCA I Eveline Vanhoutteghem I 0483 89 04 24 I eveline@rca.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.