Klas van juf Patricia wint jaar gratis gezonde tussendoortjes

Oog voor Lekkers-mascottes én Ketnet-Held Nico zakken af naar Vrije Basisschool Berlaar

Berlaar 22 juni 2022 - Samen met 1.300 andere Vlaamse klassen leefden de leerlingen van juf Patricia zich uit met tuinieren op school. Klas 3A en 3B van de Vrije Basisschool in Berlaar deed dat zo overtuigend, dat ze de hoofdprijs wonnen van de Moestuin Challenge van Oog voor Lekkers. Daardoor kan de hele school volgend schooljaar rekenen op een jaar lang gratis gezonde tussendoortjes. Vanmorgen kwam Ketnet-Held Nico langs om de kinderen te trakteren op een speels parcours, mascottes Slurp & Slice serveerden gezonde snacks en smoothies.

Feest aan de Pastorijstraat in Berlaar vandaag, waar de winnende klas van de Moestuin Challenge zijn prijs in ontvangst mocht nemen. De derdejaars van juf Patricia Van der Veken werden beloond voor hun gezonde inspanningen. Ze stuurden als bewijs leuke foto’s in, waarbij de leerlingen enthousiast aan de slag gingen met de moestuinbox van Oog voor Lekkers.

Die box bevatte zaadjes, kweekpotjes en potgrondtabletten om samen een minimoestuin aan te leggen. De Moestuin Challenge was meteen een handige aanleiding om het in de klas over gezonde voeding te hebben, over duurzaamheid, seizoensgroenten en lokale productie. Oog voor Lekkers kende heel wat succes met deze actie, want niet minder dan 1.300 klassen uit het kleuter-, lager en buitengewoon secundair onderwijs in Vlaanderen schreven zich in. Als Vlaams-Europees initiatief wil Oog voor Lekkers kinderen en jongeren (meer) gezonde eetgewoontes bijbrengen, onder meer via het verdelen van een wekelijkse portie fruit, groenten en melk op school, het aanbieden van gratis lesmateriaal, gezonde inspiratie voor ouders … Meer op oogvoorlekkers.be.

Meer informatie

RCA I Kirsten Van de Werf I 0492 12 77 54 I kirsten@rca.be

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.