Lancering scholencampagne ‘Oog voor Lekkers’ 2021-2022

Persuitnodiging I maandag 25 oktober 2021 I Oostkamp

Kinderen gezonde eetgewoontes bijbrengen. Dat blijft ook dit schooljaar de insteek van ‘Oog voor Lekkers’, de Europese campagne met Vlaamse cofinanciering voor basisscholen en het buitengewoon lager en secundair onderwijs. 

Op maandag 25 oktober geeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits het startschot voor Oog voor Lekkers 2021-2022. Tijdens de persvoorstelling, op basisschool Klimop in Oostkamp, licht ze het jaarthema toe en duidt ze het belang van gezonde en milieuverantwoorde tussendoortjes op school.

Ook neemt de minister zelf even deel aan de georganiseerde activiteiten op school. Zo kunnen de leerlingen van Klimop een (artificiële) koe melken en schillen ze de allereerste porties fruit en groenten om in de klassen te verdelen. Na de persvoorstelling is er mogelijkheid tot vragen en interviews.

Programma

  • 9u15: ontvangst en welkomstwoord op basisschool Klimop in Oostkamp
  • 9u30: voorstelling jaarthema Oog voor Lekkers 2021-2022: belang van gezonde en milieuverantwoorde voeding op school door Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits
  • 9u45: ​ ‘Oog voor Lekkers’-activiteiten op de speelplaats: koe melken, fruit & groenten schillen met aansluitend mogelijkheid tot vragen en interviews

Locatie

  • basisschool Klimop in Oostkamp (Fabiolalaan 2)

Wel graag een seintje voor 21 oktober 2021 bij Kirsten Van de Werf van RCA, via mail naar kirsten@rca.be of telefonisch op het nummer 0492 12 77 54. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.