Leerlingen De Lisblomme snacken gezond met Ketnet-actrice Sali

BRUGGE, 6 JUNI – Geen gewone schooldag vandaag voor de leerlingen van Basisschool De Lisblomme uit Brugge. Zij kregen Ketnet-actrice Sali Haidara op bezoek die samen met hen gezonde snacks maakte. Het vierde, vijfde en zesde leerjaar wonnen de prijs als winnaar van de Oog voor Lekkers-wedstrijd. Volgend schooljaar kunnen alle leerlingen ook gratis genieten van 30 weken melk, fruit en groenten op school.

Dit voorjaar daagde Ketnet-actrice Sali Haidara Vlaamse scholen uit om leuke en lekkere snacks te maken met melk, fruit of groenten van bij ons. De wedstrijd kaderde binnen het scholenprogramma Oog voor Lekkers dat kinderen gezonder wil leren eten. Heel wat foto’s van lekkere fruit en groenten creaties werden ingestuurd… Dankzij de smakelijke inzendingen van peren-pauwen, een groente-uil, fruitsla en zoveel meer wonnen de klassen van Vrije Basisschool De Lisblomme in Brugge de hoofdprijs!

De leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar kregen dinsdag dan ook Sali Haidara op bezoek, samen met de Oog voor Lekkers-mascottes Slurp & Slice. Na een speelse gezondheidsquiz staken ze samen de handen uit de mouwen voor een leuke kookworkshop met smoothies, fruitspiesjes en groentedips. De winnende klassen mochten daarna proeven van deze gezonde snacks!

Leerkracht Ann Brisbois: "Zo fijn dat we deze smakelijke challenge wonnen! We hebben genoten van Sali’s kookles en van de gezonde lekkernijen. Al quizzend leerden de leerlingen ook dat gezond eten en plezier hand in hand gaan. Dit initiatief stimuleert ongetwijfeld de creativiteit en gezonde eetgewoontes van onze leerlingen."

Over Oog voor Lekkers

Oog voor Lekkers is een Vlaams-Europees subsidieproject dat gezonde voedingsgewoontes wil promoten, zowel op school als thuis. Concreet krijgen kleuters, leerlingen van het lager onderwijs en leerlingen van het buitengewoon lager en secundair onderwijs 20 weken lang gezonde tussendoortjes op school: verse groenten, fruit en/of melk. Daarbij focust Oog voor Lekkers op lokale en seizoensgebonden producten. Sinds dit schooljaar kunnen scholen ook kiezen voor biologische producten.

Oog voor Lekkers is een samenwerking van Departement Landbouw en Visserij, Departement Zorg, VLAM, Vlaams Instituut Gezond Leven, NICE en Onderwijs.

Meer info en beelden

​RCA I Marie Piton I 0473 23 82 78 I marie.piton@rca.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.