Leerlingen GO! Basisschool Ter Berken krijgen hockeyles van Thomas Briels

HOFSTADE, 1 JUNI – Geen gewone schooldag vandaag voor de leerlingen van GO! Basisschool Ter Berken in Hofstade. Zij kregen hockeyspeler Thomas Briels op bezoek die hen met een leuke initiatieles wegwijs maakte in zijn sport. De klas van het vijfde leerjaar won de prijs als winnaar van de Oog voor Lekkers-wedstrijd. Volgend schooljaar kunnen alle leerlingen ook gratis genieten van 30 weken melk, fruit en groenten op school.

Dit voorjaar daagde Thomas Briels Vlaamse scholen uit om een origineel beweegparcours te bouwen op de speelplaats of in de sporthal. De wedstrijd kaderde binnen het scholenprogramma Oog voor Lekkers dat inzet op een gezonde levensstijl, onder meer met wekelijkse gezonde tussendoortjes. Heel wat foto’s van speelse en spannende parcours werden ingestuurd… en de leerlingen van het 5e leerjaar van GO Basisschool Ter Beken wonnen de hoofdprijs, dankzij het parcours dat ze bouwden voor de kleuters en leerlingen van het lager onderwijs.

De leerlingen uit het vijfde leerjaar kregen donderdag dan ook Thomas Briels op bezoek, samen met de Oog voor Lekkers-mascottes Slurp & Slice. De speelplaats werd een hockeyarena, goed voor een hele namiddag sportplezier. Daarnaast werden de leerlingen natuurlijk getrakteerd op een gezonde snack.

Directeur David Van Goethem: "Zo fijn dat we deze sportieve challenge wonnen! De leerlingen hebben genoten van de hockey-initiatie van Thomas Briels. Hij promoot met veel enthousiasme een actieve levensstijl én gezonde voeding. Als school hechten we hier veel belang aan. We zijn dan ook blij dat we als extraatje 30 weken Oog voor Lekkers hebben gewonnen!"

Over Oog voor Lekkers

Oog voor Lekkers is een Vlaams-Europees subsidieproject dat gezonde voedingsgewoontes wil promoten, zowel op school als thuis. Concreet krijgen kleuters, leerlingen van het lager onderwijs en leerlingen van het buitengewoon lager en secundair onderwijs 20 weken lang gezonde tussendoortjes op school: verse groenten, fruit en/of melk. Daarbij focust Oog voor Lekkers op lokale en seizoensgebonden producten. Sinds dit schooljaar kunnen scholen ook kiezen voor biologische producten.

Oog voor Lekkers is een samenwerking van Departement Landbouw en Visserij, Departement Zorg, VLAM, Vlaams Instituut Gezond Leven, NICE en Onderwijs.

Meer info en beelden

​RCA I Marie Piton I 0473 23 82 78 I marie.piton@rca.be

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.