Leerlingen Zwaneven quizzen gezonde kennis bijeen

Sali Haidara en Gio Kemper bezoeken basisschool met Oog voor Lekkers-prijs

Een gezonde portie sportiviteit, dat kregen de leerlingen van basisschool Zwaneven in Oud-Turnhout geserveerd. De derdejaars van juf Jolien en meester Pieter wonnen de Oog voor Lekkers-wedstrijd met een creatieve versie van de voedingsdriehoek. Als beloning kwamen Ketnet-actrice Sali Haidara en Nachtwacht-acteur Gio Kemper quizzen op de speelplaats. Oog voor Lekkers-mascottes Slurp & Slice kwamen mee de gezonde kennis van de kinderen testen…

Dit voorjaar daagde Oog voor Lekkers alle Vlaamse scholen uit om een eigen interpretatie van de voedingsdriehoek in te sturen. Met een leuk filmpje én een metershoog schilderij won Basisschool Zwaneven in Oud-Turnhout de hoofdprijs.

De leerlingen van klas 3 kregen vrijdag dan ook Sali Haidara en Gio Kemper op bezoek, samen met de Oog voor Lekkers-mascottes Slurp & Slice. Op de speelplaats namen groepjes leerlingen het sportief tegen elkaar op. Uiteindelijk wist de Bessenbende nog net iets meer over gezonde, lokale voeding dan de Broccolibrigade en Melkmeesters! Na de quiz genoot de hele school van gezonde snacks. Volgend schooljaar kunnen alle leerlingen van Basisschool Zwaneven ook genieten van 30 weken melk, fruit en groenten.

Juf Jolien: "De quizvragen en doe-opdrachten waren heel leuk! Ideaal om op een speelse en interactieve manier meer te weten te komen over gezonde voeding van bij ons. De leerlingen hebben dat trouwens heel goed gedaan. Ik wil graag ook de ambassadeurs Sali en Gio bedanken, om de nieuwsgierigheid van de kinderen te prikkelen op het gebied van gezonde voeding.”
Woordvoerder van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij Nele Vanslembrouck: "Proficiat aan de winnaars! Deze quiz is alvast een speelse manier om kinderen te betrekken bij milieuverantwoorde voeding. Via de Europees-Vlaamse subsidiemaatregel Oog voor Lekkers proberen we die interactie te stimuleren, zowel op school als thuis. Samen groenten kweken, gezond koken of aardbeien plukken… kinderen vinden dat leuk én krijgen van jongs af duurzame eetgewoontes mee. Zo kunnen ze die makkelijker in zich opnemen en eigen maken.”

 


Over Oog voor Lekkers

Oog voor Lekkers is een Vlaams-Europees subsidieproject dat gezonde voedingsgewoontes wil promoten, zowel op school als thuis. Concreet krijgen kleuters, leerlingen van het lager onderwijs en leerlingen van het buitengewoon lager en secundair onderwijs 20 weken lang gezonde tussendoortjes op school: verse groenten, fruit en/of melk. Daarbij focust Oog voor Lekkers op lokale en seizoensgebonden producten. Sinds vorig schooljaar kunnen scholen ook kiezen voor biologische producten.

Oog voor Lekkers is een samenwerking van Agentschap Landbouw en Zeevisserij, Departement Zorg, VLAM, Vlaams Instituut Gezond Leven, NICE en Departement Onderwijs en Vorming.


Voor meer informatie

Kirsten Van de Werf I RCA I kirsten@rca.be I +492 12 77 54

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.