Persuitnodiging: Basisschool Zwaneven wint de Oog voor Lekkers-quiz

Sali Haidara en Gio Kemper testen de gezonde kennis van leerlingen

Vrijdag 24 mei • 9.00 uur • Oud-Turnhout

Wat weten 6- tot 12-jarigen over gezonde voeding? Dat testen Ketnet-actrice Sali Haidara en Nachtwacht-acteur Gio Kemper op vrijdag 24 mei in basisschool Zwaneven in Oud-Turnhout. De school won de Oog voor Lekkers-quiz met een creatieve interpretatie van de voedingsdriehoek.

Drie teams van leerlingen – de Melkmeesters, de Bessenbende en de Broccolibrigade – zullen het tegen elkaar opnemen, mét de sportieve steun van mascottes Slurp & Slice. Je kan de quiz (over gezonde, lokale voeding en de herkomst ervan) bijwonen. Na afloop is er mogelijkheid om de presentatoren te interviewen, net als directie, leerkrachten of enkele leerlingen van de basisschool.

Als Vlaams-Europees initiatief om kinderen en jongeren gezonde eetgewoontes bij te brengen, kent Oog voor Lekkers veel succes. Dit schooljaar namen maar liefst 1.426 scholen deel, een absoluut record voor de wekelijkse verdeling van gezonde tussendoortjes (fruit, groenten en melk).

PROGRAMMA

9.00 – 9.15 uur ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ welkom in basisschool Zwaneven
9.15 – 9.30 uur ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ uitleg Oog voor Lekkers-quiz ​
9.30 – 10.30 uur ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ drie teams leerlingen nemen het tegen elkaar op
10.30 – 11.00 uur ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ bekendmaking quizwinnaar - mogelijkheid tot interviews

LOCATIE
Basisschool Zwaneven, Steenweg op Mol 157, 2360 Oud-Turnhout
Er is parkeergelegenheid.

INSCHRIJVING

Graag je aanwezigheid bevestigen bij Kirsten Van de Werf van RCA, telefonisch op +32 492 12 77 54 of via mail naar kirsten@rca.be.


Over Oog voor Lekkers
Oog voor Lekkers is een Vlaams-Europees subsidieproject dat gezonde voedingsgewoontes wil promoten, zowel op school als thuis. Concreet krijgen kleuters, leerlingen van het lager onderwijs en leerlingen van het buitengewoon lager en secundair onderwijs 20 weken lang gezonde tussendoortjes op school: verse groenten, fruit en/of melk. Daarbij focust Oog voor Lekkers op lokale en seizoensgebonden producten. Sinds vorig schooljaar kunnen scholen ook kiezen voor biologische producten.

Oog voor Lekkers is een samenwerking van Agentschap Landbouw en Zeevisserij, Departement Zorg, VLAM, Vlaams Instituut Gezond Leven, NICE en Departement Onderwijs en Vorming.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.