Persuitnodiging: Lancering Oog voor Lekkers met sportieve Oog voor Lekkers-Cup

donderdag 15 september • 9 uur • Kortessem

Word.png

Om ter snelst de melkweg afleggen, fruitspiesjes maken of dwarrelende groenten opvangen... Op donderdag 15 september nemen chef-kok Sofie Dumont, hockeyspeler Thomas Briels en Ketnet-actrice Sali Haidara – onder het wakende oog van presentator Sieg De Doncker – het tegen elkaar op in de allereerste Oog voor Lekkers-Cup.

Met deze sportieve wedstrijd geeft Oog voor Lekkers de officiële aftrap voor 2022-2023, een schooljaar waarin Vlaanderen en Europa opnieuw de handen in elkaar slaan om leerlingen gezonde gewoontes bij te brengen. De Oog voor Lekkers-Cup vindt plaats in de gemeentelijke basisschool Trootrakkers in Kortessem. Ook Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns komt mee supporteren met de leerlingen en leerkrachten.

Voor aanvang van de Cup lichten we ook de nieuwigheden van Oog voor Lekkers toe. Zo kunnen scholen voortaan kiezen voor biologische groenten, fruit en melk en krijgen ze subsidies voor 20 weken gezonde tussendoortjes. 

Programma

  • 9u00 : Welkom door directeur Jo Jorissen van De Trootrakkers
  • 9u15 : Toelichting nieuwigheden binnen Oog voor Lekkers door minister Jo Brouns
  • 9u30 : Oog voor Lekkers-Cup: Sofie Sumont, Thomas Briels en Sali Haidara gaan gezonde uitdagingen aan onder leiding van Sieg De Doncker
  • 10u30 : Einde persvoorstelling + eventuele interviews 

Locatie

Gemeentelijke Basisschool Trootrakkers
Fonteinstraat 9
3721 Kortessem (Vliermaalroot)
Parking: SInt-Elooilaan

Inschrijven

Kom je naar de perslancering van Oog voor Lekkers? Graag een seintje dan, voor 13 september, bij Eveline Vanhoutteghem I [email protected] I 0483 89 04 24

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.